Perşembe, Ekim 21, 2010

AYI

Bu kış uzun sürdü. Benim için yani. Benim kışım uzun sürdü bu yıl. Bir yılı geçti hatta. Çok geçti hatta.
Uyudum ben de.
Uykum hafiftir ama. Duydum olup bitenleri. Zaten bir gözüm hafif aralık uyurum ben. Çok iyi uyuyormuş numarası yaparım. Bazen sahtesi gerçeğinden daha sahici olur. Kendim bile kanarım. Türlü türlü rüyalar gördüm. Bazılarını kontrol ettim, kurguladım.
"Hayal" dedim onlara.
Acıktım uyurken. Susadım da. Baktım bir şekilde başımın çaresine.
Uyumaya devam ettim. Bir gözüm hep aralık.
Uyandım bir gün. Öyle birden bire, aniden. Çişe gittim hemen. Gerindim. Uyurken geçen zamanı düşündüm. Gördüklerimi hatırladım. Rüyalarımı, hayallerimi ayırdım.
Kolay olmadı.
Karışanlar olmuştur mutlaka. Yakında öğrenirim. Neden uyudum bu kadar? Yorgunluktan mı? Uyanık kalmak için bir sebebim olmadığından mı? Bilmiyorum. Uyudum işte. Dinlendim çok uyurken. Sanki her şey benimle uyumuş gibi. Sanki ben hiç bir şeyi kaçırmamış gibiyim uyurken. İnsan en çok uyurken büyürmüş. Bebekler uyur ya hep büyürken.
Kolay kolay uyumam artık.
Neden? Yorgun olmadığım için mi? Uyanık olmak, uyanık kalmak için bir sebebim olduğu için mi? Bilmiyorum. Uyandım işte.
Çıkıyorum yavaş yavaş mağaramdan!

4 yorum:

  1. gunun aydin olsun o zaman:)

    YanıtlaSil
  2. artık görülen rüyalarla, yaşanılan gerçeklerin ayırt edilme zamanı gelmiş...

    YanıtlaSil
  3. bazen uyumak mutsuz eder insanı uyurken kaçırdıklarımız var diye, bazende uyanık olmak bunları neden görüyorum diye. Aslında ne garip demi uyku benim uykumken onun hükümdarı ben değilim...
    yazı çok hoş teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık. çok güzel olmuş. çok benzettim kendimi sana. yani yazılarımı yazılarına daha çok.

    aslında söylemek istediklerim, Defne Joy hakkındaki yazına. 3 yıl önce, çok yakın bi arkadaşımı kaybettim. çok çirkin bir şekilde, tam yanımda otururken hem de. beraber uyurduk. hiç sevişmedik. kimseyi inandıramadık, inandırmaya çalışmaktan vazgeçtik.

    o an öldü. bir süreç değildi. beklenecek bir şey yoktu. evde onunla beraber 8 kişiydik. ben geri kalan 6 kişiyi sakinleştirip, yardım çağırdım. çok soğukkanlıydım her zamanki gibi. o öldüğü anda ağlamadım. ama şimdi, çok ağlıyorum. ne demek istediğini, ne hissettiğini çok iyi anlıyorum.

    kendine dikkat et. açık konuşmak gerekirse, hiç tahmin etmediğim kadar gerçeksin. yazmayı bırakma. ben hep okurum.

    YanıtlaSil