Pazar, Ocak 16, 2011

AÇILIŞ,ISLIK,ASLAN,ARENA

Türk Telekom Arena Stadı Açılışından notlar :
-Ben açılışı evden seyrettim. Zira ne kombinem vardı, ne davetiyem. Ayrıca ıslık çalmayı da bilmiyorum. Faydasız olmak, boşu boşuna yer işgal etmek istemedim.
-Galatasaray'ın genç kaptanı Arda Turan da açılıştaydı. Kendisinin açılışları sevdiğini biliyoruz.
-İlker Yasin & Birand ikilisi pek iyi bir fikir değilmiş.
-Merak ettiğim bir şeyler var. Koltuklar neden sarı-kırmızı değil? Tesisin adının Ali Sami Yen - Türk Telekom Arena Spor Kompleksi olduğunu hiç bir platformda seslendirmeyenler,davetiyelere yazmayı dahi unutanlar, acaba Galatasaray'ın renklerinin sadece kırmızı değil, sarı-kırmızı olduğunu da unutmuş olabilir mi? Yahut süper bir ön görü ile Milli takımımızın maçlarını bu stadyumda oynama ihtimali mi düşünüldü? Yoksa bir kaç ay sonra "Tüh,koltuklar sarı-kırmızı olacaktı.Telaştan unutmuşuz.Pardon." diyerek yeni bir koltuk ihalesi mi olacak? Belki de açılış erken olduğunu için, koltuk firmasının elinde de sadece kırmızı koltuklar olduğu için şimdilik,idareten bu koltuklar kullanıldı. Ayrıca pek çok stadyumda gördüğümüz,koltuklarla takımın isminin yazılması esprisi niye rağbet görmedi acaba? Bence bu şaka tutardı. Güzel olurdu. GALATASARAY FC ya da GALATASARAY SK !
-Stadın çevre düzenlemesi tamamlanmadığı için köfteciler de mi yoktu? Eğer öyle olduysa skandal!
-Yeni koltukların, eskilere göre daha zor kırılıyor olması gerçekten taraftar arasında panik yarattı mı?
-Uğur Dündar gerçekten "Stadyumun isim hakkı bendedir." dedi mi?
-Açılışa gelen çelenkler ne oldu?
-Stadyumun açılış töreni güzeldi. (Keşke Pekin Olimpiyatları açılışını, Güney Afrika Dünya Kupası açılışını izlememiş olsaydım.)
-Aslan/Gladyatör güzel olmamış pek.
-Ek olarak bir futbol takımının herhangi bir töreninde, o takımın taraftarı olduğu bilinen bir şarkıcının, play-back yaparak, saha içinde oradan oraya koşturmasını da, ziyadesiyle demode bulduğumu belirtmeliyim.(Kenan ile şahsi hiç bir problemim de yok üstelik.Kenancı'yım.)
-Başlayan her şey biter. Bunu özellikle GS başkanı Sayın Polat'a hatırlatmak istedim.Sayın Polat ve ekibini kutlarım lakin kendilerine bazı sorularım olacak: Bu stadyum ne zaman bitirilecekti? Takvimde yazan ilk tarih neydi? Rötar ne kadar? Kaç ay boşa geçti? Kaç ek ihale yapıldı? TOKİ devreye girmeseydi ne olacaktı? Saygılarımla.
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler açılışın en mutsuz figürleri oldular. Çok tepki gördüler. Oysa minnet bekliyorlardı. Islıklandılar. Çok ıslıklandılar. Defalarca ve dakikalarca. Tepkiler ıslıkla sınırlandı çünkü içeri yumurta sokmak yasaktı.
-Adnan Polat Ve Mahmut Özgener "Islıklayanlar tespit edilecek ve gerekenler yapılacak." diyerek ıslıklayanları çok korkuttu. Islıklayanların çoğu kaçtı,saklanıyor. Kimliğini,yüzünü,eşini,işini değiştirenler var. Yer altında yaşamaya başlayan, grup halinde ıslıkçılar var. Kendilerine "Yer altı Islıkçıları" diyolar. Kısaca YI !
-Peki ıslıklayanlar nasıl tespit edilecek? Açılışa gelenler tek tek emniyete getirilecek, ıslık çalmaları istenecek ve ıslıktan kimlik tanımı yapan özel makineler
onların "Islıkçı" olup olmadığını belirleyecek. Bu mudur?
-Peki "Gereken" şeklinde tanımlanan, biz sade vatandaşların "Ceza" olarak algıladığı şeyler ne olacak? Kırbaç, falaka, kızgın yağ, ömür boyu ıslık çalmama cezası ?
-Peki ıslık çaldığı tespit edilen bir kişi "Hayır, ben kendi kendime ıslık çalıyordum. Tepkilerle ve hiç bir örgütle ilişkim yoktur." derse ne olacak?
-Peki yasalarımızda var mı böyle bir madde? Zira Suç ve Ceza dengesinde cezası olan bir şeyin suçu da olmalı. Veya tam tersi. "Aşağıdaki durumlarda ıslık çalmak yasaktır" şeklinde başlayan bir kanun fıkrası var mı? Varsa gerçekten fıkra olur.
-Peki ıslık çalmak tamamen yasaklanabilir mi? Taksilerin arkasından, güzel bir kızın arkasından ıslık çalınamayacak mı? Toplu ıslık mı yasaklanacak yoksa sadece? Belki "Islık ruhsatı" olamayan yerlerde yasak olur ıslık çalmak. Ya da artık sadece bireysel ve gayet belirgin şekilde bir şarkı, bir melodi çalabilecek ıslık çalmak isteyenler, kim bilir?
-"Tepkiler yersizdi.Şık olmadı.Keşke yaşanmasaydı." demek başka bir şey, "Gerekenler yapılacak!" demek bambaşka bir şey. Bambaşka ve komik hatta. İlkokulda mıyız? Siz öğretmen misiniz? Hangi yıldayız? Orta Çağda mı? Siz Engizisyon üyesi misiniz? Islıklayanlar cadı mı? Bu bir av mı?
-Stadyum güzel olmuş. Zaten ne bekliyorduk ki? Uzaya otel yaptılar.
-Stadyum güzel olmuş. Lakin deniz görmüyor. Bir de yol kenarında ya, çok ses olur.
-Stadyum güzel olmuş.

1 yorum:

  1. koltukların(emin olmamakla beraber) sarı kırmızı olmamasının nedeni uefa kriterleri diye bilmekteyim.tek renk olma şartı var.

    YanıtlaSil