Salı, Ocak 18, 2011

Kaba İnşaat olmaz, bakımsız insan olur!

Bu yazı tamamen pek de ciddiye alınmaması gereken tespitlerimden oluşmaktadır.

Dün Aslantepe Ali Samiyen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda çeşitli temaslarda bulundum.(Dünyanın en güzel stadı mı değil mi bilemem fakat en uzun isimli stadı olabilir) İnşaatı denetledim. Denetledim derken çevresinde, görevli abileri rahatsız etmeden, kızdırmadan, zaman zaman türkülere eşlik ederek dolaştım desem daha doğru olur. Tek başımaydım. Bi başıma. Ne stat müdürü, ne Belediye Başkanı, ne Adnan Polat bana eşlik etmediler. Biraz bozuldum. Resmi internet sayfasından bir açıklama bekliyorum.
Stat çevresinde halen hummalı bir çalışma var. Zaten böyle bir çalışmaya çok da ihtiyaç var zira stat bildiğin kaba inşaat. Kabalaşmak istemem lakin bu stadı bu şekilde sanıyorum dünyanın bir çok yerinde açamazlardı. Bir kez daha TT Arena Stadyumu'nun kaba inşaat açılışını kutluyorum. Gerçi büyük insan, daha da büyük başkan Adnan Polat bu durumu, stadyumun çok eksiği olduğunu defalarca itiraf etmiş ve Türk milletinin gönlünde "Yav, çok samimi bir insan.Helal olsun be!" şeklinde övgü alarak, taht kurmuştu. Bana kalırsa Adnan Başkan'ın bu sözlerinin deşifre olmuş hali şu idi : "Stadı bir an önce açmam lazım. Bu tesisi kendime bir an önce mal etmem lazım.Takımın durumu ortada.Zor direniyorum.Olağan bir olağanüstü genel kurulda başkanlığı kaptırırsam çok fena olur.Kaba maba, açmam lazım.Siz de beni anlayın biraz canım!"
Bir de stadyum güzellemeleri yapanlara hayret ediyorum.
Stadyumun akustiği çok iyimiş? Deme be?
Zemin halı gibiymiş. Valla mı?
Koltuklar rahatmış? Atıyosuun!
Stadyuma "Dünyanın ilk stadyumu" muamelesi yapanlar, neydi beklentiniz?
Prefabrik tribünler, elle değiştirilen skorbord, toprak zemin, plastik sandalyeler mi?
Stat elbette güzel olacaktı. 5 yıldızlı olacaktı, öyle de olmuş. Ya da olmak üzere demeliyim.
Bu dev yapı ile ilgili acayip övgüler yapmak biraz da şuna benziyor: "Geçen 5 yıldızlı bir otelde kaldım. İnanır mısın, banyoda havlular çok temizdi!"
Bunda ne var? 5 yıldızlı bir otelde havlular elbette temiz olacak. 5 yıldızlı bir stadın şahane olması gerektiği gibi.
Aslantepe Ali Samiyen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadyumu Türk-İslam Alemine, tüm spor kamuoyuna, özellikle de Cimbomlu arkadaşlarımıza,kardeşlerimize hayırlara vesile olsun!
"Olm bizim maç nerde bu hafta? Deplasmanda mı?"
"Aslantepe Ali Samiyen Spo.... Yok diil, içerde!"
NOT: Bu arada stadyuma yaklaştıkça, otoban üzerinde zaman zaman bir " Olm oha be! Bak GASSSARAYIN stadı!" trafiği oluşuyor. Allahtan biz bu duruma, binaya bakan şöför profiline, kazaya bakan şöför profilinden alışığız. Yine de şöför arkadaşların dikkatli olması gerektiğini hatırlatırım.
NOT2: "Gitmişken ben de bakayım, bana ne trafikten" diyenler için stat, Fatih Sultan Mehmet köprüsünü biraz geçiyorsun, sağda.
NOT3: Stadyuma "Islık sesini engelleyen,kesen,yutan dev paneller" konacakmış. (Mesajımı da vereyim.)
NOT4: Gelirken ekmek al.

3 yorum:

  1. Not 5: dua et. rıza göster. itaat et.

    YanıtlaSil
  2. toynaklarınızı falan da iyice törpülettirin galatasaraylı kardeşlerim. ne yazık ki keçi olmadan tt arena falan fişman hedefine ulaşmanız mümkün değil. bol şanslar.

    YanıtlaSil
  3. hehe :) çok güzel yorumlaşmışsın değerli üstadım. bi beşiktaş taraftarı olarak bu olaylara gülüp geçiyorum açıkcası. adnan polat sen çok yaşa ..

    YanıtlaSil