Cuma, Şubat 04, 2011

GARGAMEL ve AZMAN

"Her insan bir ülke" demiş ya biri. Bana demiş gibi geliyor, demediyse de ben diyorum: Her insan bir ülkedir. Benim ülkemde yas var hala. Bayraklar yarıda.
Daha iki gün oldu. İki gün yetti ama akbabalara.
Hemen başladı akbabaların bayramı. Bu yazı onlara. Özellikle ikisine. Biri ihtiyar. Diğeri daha genççe. Genç olan kilolu biraz. Gürbüz.

İki tane Yunus var burada: Biri onlara yumruk atmak istiyor. Yüzlerine en çok. Elleri kan içinde kalana kadar hem de.
Bu yazıyı öbür Yunus yazıyor.

Size, ikinize de, kızmıyorum bile dersem yalan söylemiş olurum. Ben de yalan söylerim tabi lakin azaltmaya çalışıyorum. Bırakabileceğimi sanmıyorum. Tek tük söylerim yine mutlaka arada.
İçkiyle kesin söylerim. Gece çıkınca söylerim. Güzel bir yemekten, güzel bir kadından sonra söylerim.
İlkellik(!) yapacağım şimdi: Fikrinize saygı duymuyorum. Fikrinizi benimsemesem de, fikrinizi ifade etmeniz gerektiğini sonuna kadar savunmuyorum. Fikrinizden de, ikinizden de nefret ediyorum. Midemi bulandırıyorsunuz. Sizden fiziksel olarak rahatsız oluyorum.
Zaten aslında yazdıklarınızda pek bir fikir de yok galiba.
Paranoyakça, gaddarca kurgulanmış bir saldırı var. Bir tane de değil, çoğul: Saldırılar var.
Yazdıklarınızı okurken bir John Grisham romanı okuyorum zanettim.
Film olur belki yakında yazılarınız. Küçük birer de rol verirler size. Ele ele oynarsınız.
Birinizin berbat bir kahkahası var. Yalandan. Plastik. Kiralanabilen bir kahkaha.
Diğeriniz de o bile yok.

Siz daha önce hiç öldünüz mü? Bence öldünüz. Öldünüz ve kimse umursamadı. Kimse fark etmedi. Kimse ağlamadı. Kimse gelmedi cenazenize. Hakkını helal etmedi. Ölümleriniz cesetlerinizden önce çürümeye başladı. Hemen unutuluverdiniz. Kahroldunuz.
Yapayalnız öldünüz!

Bu hıncınızı, bu robotik, bu makine soğukluğunuzu, bu gaddarlığınızı, bu anlamsız "farklılaşma" telaşınızı, bu zavallı hallerinizi başka türlü açıklayamıyorum çünkü.
Kıskançlık mı size yazdıklarınızı yazdıran? Bunları kulağınız şeytan mı fısıldadı?
Ne vaad etti size?
Sonsuzluk mu?
Ölümsüzlük mü?
Reklam mı yoksa?
En büyük vaadi de odur hep. Yazık, kanmasaydınız keşke. Kanmak istediniz ama öyle değil mi?
"Umursanmak", "Konuşulmak", "Gündem yaratmak" gibi saplantılarınız var çünkü.
Dur, bir de bir isim kullanıyorsunuz bu durum için : Ezber Bozan.
Yani böyle alışıldık olmayan, böyle, olaylara farklı perspektiflerden yaklaşan, sınırları zorlayan falan filan.
Beslenmek zorundasınız. Hepimiz gibi.
Lakin beslenme alışkanlıklarınız bizimkilerden çok başka.
Kötü besleniyorsunuz! Kötüden, kötülükten besleniyorsunuz. Dikkat edin bence! Vitamin alın. Daha çok meyve sebze yiyin. Süt, yumurta, beyaz peynir...Protein alın.Damar sağlığınıza da özen gösterin zira damarlarınızda akan sıvı damarlara hasar vermiş olabilir. Evet, sıvı dedim. Kan demedim.
Özellikle demedim.Kan olamaz çünkü. Benim aklımda böyle şey bir sıvı var: Yoğun, yapışkan...
Koyu renk bir sıvı. Kendi de koyu. Akmıyor kolay kolay.
KATRAN!
İyileşin. Bir an önce iyileşin!

Gazeteci, televizyon programcısı, gurme, şovmen, profesyonel jüri, spor yorumcusu kimliklerinizin çok dışında başka mesleklerinizi de öğrendik bu gün. Pek bir mutlu olduk. Belki hobinizdir. Bazıları da kelebek topluyor, kibrit çöpünden gemiler yapıyor.
Bu gün ayrıca ahlak polisi, narkotik polisi, olay yeri inceleme uzmanı, adli tıp uzmanı, teolog, pedagog olduğunuzu da öğrendik. Rahatladık.
Nefret ediyorum her kimliğinizden, halinizden.

Küçükken şirinleri izlerdim ben. Gargamel'e kızardım. Azmandan korkardım. Gargamel'in ve kedisinin şirinlerden ne istediğini anlayamazdım. Neyin peşinde olduklarını bilemezdim. Şirinleri yakalasalar, yeseler ellerine ne geçecekti çözemezdim.
Bu anlamsız, gayesiz kötülüklerini sevemezdim.
Her bölüm, "Bu bölüm belki vazgeçerler kötü olmaktan. iyi olur onlar da belki." derdim.
Çocukluk işte.
Onlar için dua ederdim.

Bilim bakalım şu an ne yapıyorum?
Sizin için dua ediyorum!

45 yorum:

  1. Ağzına ve yüreğine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. "İnanmasanız da kalbimizde Allah'ın nuru vardır.Onun adı da vicdandır." Tolstoy --Vicdan var mı ki onlarda ?! ..

    YanıtlaSil
  3. n güzel yazmışsın .ama onlarda ne vicdan ne yürek var diline yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ah yunus.. "neyse o" adamsın sen. bir öfke ancak bu kadar güzel dile gelir..

    YanıtlaSil
  5. hissettiklerimi ancak bu kadar edepli bir biçimde ifade edebilirdiniz.içim öfke dolu içim kırgınlıklar içim acı..keşke herkes sizin gibi olabilse ve sadece siz yazsanız.ama bu yalnızca iyiliğin hüküm sürdüğü ütopik bir dünyayı hayal etmekten başka bir şey olmazdı.acımızı bile yaşatmıyor kötüler!

    YanıtlaSil
  6. kime bu garez? neyin hırsı bu? hıncal.. ona diil de, ona adını veren kişiye kızmak lazım !

    her insan bir ülke mi?
    bence dünya. farklı dünyalar.
    böyle insanlarla tek bir dünya altında birleşme fikri bile diken diken yapıyor tüylerimi.
    dua etmeye devam.
    onların gidenlerden daha çok ihtiyaçları var buna.

    YanıtlaSil
  7. kadar dogru vurgulamışsın ki şuanda bir cok kişinin aynı seyi düşünüp anlatamadıgı duyguları öyle güzel yazmışsın ki ellerine saglık bence onları dua bile kurtarmaz çünkü ölüden şeytan korkar lafı vardr ama bunlar ALLAHdan bile korkmuyorki kaldıki ölüden korkma ölüden korksunlar.... kendileri sübyanları kucaklarında taşırken acaba onların babalarını dedelerini düşünmüşler midir merak ettim dogrusu bu kadar duyarlı bu kadar ahlaklı bir torunu yaşındakilerle gündemden gündeme gezip piyasanın içinde poz verirken acaba kendine saygı duyuyormuyd şimdi başkalarını yargılayıp saygı duymadıgını vurguluyor ama çoğu insan şuan yaptıklarıyla söylemleri tutmayan bir çok kişiliğe mesleğe sahip bu adamla aynı ülkenin bile vatadası olmaktan utanıyor hem saygıyla...

    YanıtlaSil
  8. melez meleğin arkasından yazdıların içimi acıttı. "duyduğumda ağlamadım defne ama şimdi ağlıyorum" deyişinin ardından bir damla gözyaşım eşlik etti sana.. lakin şimdi fütursuzca kalem tutan, ahlak polisliğine soyunan, sağlıksız ve saygısız bir zihniyetin yazdıkları..... içimi kanatıyor. acımı ve şaşkıınlığımı kanırtıyor..

    YanıtlaSil
  9. insanlara neden için acıyor diye hesap sormak yerine acılara saygı duymasını öğrenememiş olması onun kaybıdır bence...ki bunu yazan adam yıllarca 'sevgi,sevgi...'diye hikayeler anlatmadı mı?...sen anılarını leş kargalarının gölgesi ile karartma bence...başın sağolsun...

    YanıtlaSil
  10. Biri çıksın artık cevap versin onlara diyordum. Bu cevap senden gelince daha bi anlamlı oldu. Bu cevap bu şekilde gelince çok daha anlamlı oldu. Ağzına yüreğine sağlık Yunus..

    YanıtlaSil
  11. ne müthis bir sekilde ifade ettin icimizdeki üzüntüyü kizginligi bu sözde köse yazarlari hakkinda. defnenin, o her haliyle sevgi dolu olan defnenin bize gidisiyle (ne kadar aci olsada) bir dersi oldu belkide. iyilerden kötüleri siyirabiliyoruz bugün birnevi, onun sayesinde. onun sayesinde görebiliyoruz bugün acikca insanlarin icindeki o sinsice kötülügü. vefat etmis bir cana bile saygi kalmadigini. keske bu denli bizi üzüp bu dersi vermeseydin. keske hala bu insanlarin icindeki kötülükleri bilmeseydikde sen hayatta evladinin ailenin yaninda, o güzel gülücügünle bizim yanimizda olsaydin.
    seni özlüyoruz defne.
    dualarimiz seninle.

    YanıtlaSil
  12. yarış varmış ortada, kaybettiler! çoktan kazananların bir ışık ötesine bile ulaşamayacaklar, eriyorlar, erittikleri ya da öyle sandıkları çığ gibi ayaklarında farkında değiller,4duvarsa insan acımasızlıktan da öte kelimeleri parçalanır birden bayılır ve asıl o an'dır omuzlara çökmesi gereken...

    YanıtlaSil
  13. okuduğumdan beri dişlerimi o kadar sıkmışımki çenem ağrımış artık...Defne'nin ölümü bana benimde öleceğimi çok acı hatırlattı.Bende onun gibi çoğu zaman hesapsız gülen güldüren trajikomik bi tipim...içimden gelen bu tahammülüm yok arabesk insanlara...
    Bu adam canımı çok sıktı..Şu dünyada varsa bi büyük sevap insanları güldürmektir.Kimsenin tavuğuna kışt dememiş defne bu yaaaa.Elbette inişleri çıkışları vardır elbette dümdüz bir insan değildir öyle olsaydı zaten bu kadar sevilemezdi o ruhu taşıyamazdı.Hiç haketmedi bu yazılanları...
    çocukluğumda 2 tane türkçe şarkı dinlediysem sebebi defnedir kral tvden...
    hala zihnimin bi yerinde hep zenci olmak istiosam
    ve inatla azımı kocaman aça aça gülüp dayatılan kadın imajına karşı durmak istiosam defnenindir bir payda..
    ben hiç tanımadım onu ama yoldaşımı kaybetmiş gibi hissediyorum.Artık bize anormal diyenler onun ölümüyle 1 kişi daha fazlalar....

    YanıtlaSil
  14. onlar için yapılabilecek en iyi şeyi yapıyorsun ! iyi olabilmeleri için dua etmek, iyi niyetli olmak bütün bunlar insan olanların yapacağı şeyler ..kim bilir belki bir gün onlar da insan olmaya niyet ederler ve kim bilir belki de senin gibilerin duaları sayesinde bu gerçekleşir....

    Acını yürekten paylaşıyoruz, Defne'nin pozitif enerjisi ve kahkahaları evreni ve bizi asla terketmeyecek!

    Sevgiler
    http://turbodreamss.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. // Boşu boşuna hayran olmamışım Yunus Günce'ye.. Ne kadar da iyi anlatmış Yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Acını paylaşırken gösterdiğin geniş yüreklilik ve samimiyet; Defne boşa yaşamamış, arkasında ne kadar güzel bir dost bırakmış dedirtiyor bana. Senin ve Defne'nin tüm sevenlerinin başı sağolsun. Yazın eminim bir çoklarının kalbinde yerini bulacak. Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  17. Bizi ilgilendirmeyen şeylere karşı takındığımız tavır ve bağımlılık cidden acınası bir durum! Hiç tanımadığınız birini niçin takip edersiniz?

    İşte böyle başlamıştım bende yazıya.. aynı sendeki duygularla... kalemine sağlık...devamını

    http://gunhaber.com.tr/haber/Antalyali-okurdan-Defne-olayi/350161

    buradan okuyabilirsin sende... yüreğini sıcak tut,aklını rahat, başın sağolsun..

    YanıtlaSil
  18. sabahların sultanı da olayı reytinge bağlamaya çalıştı ya pesss..hedef REYTİNG di anladıkta,olmadı be BACCIMMM.

    YanıtlaSil
  19. Kendi yaşadığı hayat çok erdemliymiş gibi triplere girip, ölen bir insanın ardından utanmadan yazdığı hastalıklı yorumu görünce sinirimden kudurmuştum.İki gündür yazdıkların benim de içimden geçenlere aynen tercüman oluyor.Eline sağlık Yunus.

    YanıtlaSil
  20. Herkesin yapabileceği birşey değildir hayata bu kadar bağlı olmak, neşesini bu kadar yayabilmek etrafına... ben hiç tanımadan çok sevdim onu, çoğu zaman ekranda gördükçe neşesi bana da neşe kattı, ne güzel dedim böyle olabilmek... bi kaç üniversite şenliğin de görmüştüm kendisini, hiç tanışmamıştım ama sanki çok iyi tanıyodum bi yandan, o kadar içtendi neşesi....
    benim 2 gündür hiç tanışmadığım bu insan için her aklıma geldiğinde gözlerim dolarken, nasıl olabiliyor da saygı duymaktan yoksun böle zihniyetler yaşamayı Defne'den daha çok hakedebiliyorlar....
    Ellerine sağlık Yunus, diyecek başka birşey bırakmamışsın, gerçekten çok güzel bir yazı olmuş....

    YanıtlaSil
  21. http://blog.milliyet.com.tr/Ahlak_yobazlari_devrede__Defne_JOY_Foster_in_olumu/Blog/?BlogNo=288140

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. 'Fikrinize saygı duymuyorum. Fikrinizi benimsemesem de, fikrinizi ifade etmeniz gerektiğini sonuna kadar savunmuyorum.'

    dedigin gibi herkesin konusmak, dusundugunu soylemek hakki vardir. ama dusunceye sahip olabilmek icin once o konuda bir seyler bilmek lazimdir. ben okumuyorum bilmiyorum diye dile gelen cumlelerle infazlari bir arada tutuyorsa zaten itibar etmemek lazim boylesine. yeri gelmis ve sen o insanla birlikte uyumus, sevismeden birlikte uyuma serefine erismissen konusursun iyi kotu sayfalar yazarsin o insan icin cunku onun icini, ruhunu gormus biliyor olursun. ek olarak fularli 'bilge' dedem vefat ettiginde ufak tefek de olsa 'bilmedigini okumustu', kirmisti bizleri. gereksiz o yuzden, sacma.

    bu kadar guzel tarif edilemezdi sanirim. tesekkurler.

    YanıtlaSil
  24. neden bu kadar güzel yazıyosun ki? kıskanası geliyo insanın seni.
    duyguların yazıya bu kadar güzel yansıdığını da görmedim ben daha önce.
    Defne onları öbür tarafta bekliyo zaten. O şen kahkahasıyla bütün hıncımızı alacak. Onlar düşünsün gerisini.

    YanıtlaSil
  25. hayat o kadar kısa ki...bir gülümseme bir tebessüm bir kahkaha kadar kısadır...insanları yermek kolay övmek zordur...çünkü lafa söze cevap verecek kimse kalmamıştır...onlar ebedi hayata gitmiştir...arkalarından konusmak yerıne bir fatiha okusalr kendilerinede gidenede bir parca yararları olur...yunus abi bu güzel sözleri duyan defne abla inan nur içinde yatıyordur...

    YanıtlaSil
  26. kızının acısıyla kalbi paramparça olmuş bir anne,sevdiği kadını sonsuzluğa uğurlayan bir eş ve annesini söylenenlerden izlediklerinden ve okuduklarından tanıyacak kadar küçük bir bebek..hayat çok gariptir ki bu ölümün arkasından kendini gazeteci sanan! şahısların yazdıkları yazılar...kendini savunamayak bir kişinin ardından bu denli yazılar yazarak ailesini ,eşini, dostlarını ve biz hayranlarını bu denli üzen zaatı muhterem şahıslar.siz gazetecilik etiğinden nasip almamışsınız ki kaleminizi bu denli acımasızca kullanabiliosunuz ,gerçi buna insanlıktan nasip almamış dense daha doğru olacak sanırım.yazıyı okurken kanım çekildi , adeta şok oldum.nasıl bir kişi bu yazıyı kurarken empati kurup şöle bir düşünmez.nasıl demezki aynı duruma ben düşsem ve benim arkamdan böyle yazı yazılsa beni ailem nasıl bir durumda olur.kaldı ki sana mı düştü insanların ahlakını yargılamak?biri de cenazeye katılanlar için sahte gözyaşı döküyorlar,kendilerine gündem yaratmak için cenazeye katılıyorlar diyor.biz defne'yi sadece televizyonda görüp tanıyan biri olarak kalbizmiz bu denli yanıyorsa onunla vakit geçirmiş birlerinin sahte gözyaşı dökmesi mümkün müdür ki?yazık diyorum çok yazık!4 yıl bu eğitimi almış biri olarak mesleğime başlamadan sizleri gördükçe yazdıklarınızı okudukça mesleğimden soğuyorum.vakit geçirmeden hıncal uluç ve reha muhtar basın açıklaması mı yapıcak yoksa özür yazısı mı yazıcak ne yapıcaksa elini çabuk tutup defne'nin ailesinden ,eşinden,dostlarından ve biz sevenlerinden özür dilemeli..bunu bizlere yapmaya borçlu...

    YanıtlaSil
  27. Güzel çok güzel dile getirmissin dusuncelerını. Yasadıklarını bızede yaşattın adeta. Yuregıne sağlık..

    YanıtlaSil
  28. en çok senin gözyaşların etkiledi beni senin dostluğun ve sahip çıkışın..ne hale gelmiş bu insanlar ve öyle insanlara yandaşlık edenler nasıl bir yer burası insanların acılarına bile saygısı yok mu bunların acizlik bu..yürekleri buz elleri taş bataklık yaratıkları..

    YanıtlaSil
  29. Kaleme kalem savaş veriyoruz. Ben en çok o "CAN" a üzülüyorum. Ne yazık ki annesini tanımak için bir hırs araştırırken annesini,Defne'mizi böylesine bir şerefsizlikle karşılaşacak. Bence bu adamda tek bir organ var. ve.. inanın! o kalp değil!

    YanıtlaSil
  30. Yüreğine sağlık.
    o 2 yunus aynı zamanda hepimizin içinde , bizi de 3. bi yunus'tan say.

    YanıtlaSil
  31. falco - jeanny ona gelsin ``keske bu kadar guzel olmasaydin keske orada olmasaydin`` der ve yakarir. hemen hemen boyle biseydi..

    YanıtlaSil
  32. yunus... hiç bir zaman ne senin ne de defne'nin sıkı takipçileriniz oldum. ama bu son günlerde yaşananlar içimi o kadar acıtıyor ki...
    bugün facebook profilim'e bile HINC-AL hakkında yorum yazmak ihtiyacı duydum.
    o sabah bi arkadaşımdan gelen "defne joy ölmüş" mesajı boğazımda bir düğüm oluşmasına sebep oldu tüm gün. hala boğazımda o düğüm. hatta düğüm düğüm şu an. hiç tanımadığım bir insan hakkında ilk kez böyle hissediyorum. ve hiç tanımadığım bir insanın bir arkadaşının, bir dostunun arkasından yazdıklarına ilk kez ağlıyorum. bu ülkede yaşamak zor derdim hep... ama şunu anlıyorum ki ölmek daha zormuş. iyi ki varmışsın.... ben geç fark etmişim.

    YanıtlaSil
  33. Birileri hınç alıyor, tükenmişliklerine tükenmişlik katıyorlar...Bendeki sendeki defne değişti mi? hayır!

    YanıtlaSil
  34. ancak böyle güzel anlatılabilirdi..

    YanıtlaSil
  35. Cengiz Semercioğlu'nun Hürriyet'te yayınlanan yazısı, benim de düşüncelerimi yansıtıyordu.
    Aktarıyorum:
    "Deniyor ki; Evli bir kadının gecenin o saati başka bir arkadaşının evinde ne işi var?
    Diyorum ki; Sana ne!..
    Deniyor ki; 1.5 yaşında bebeği varken sokaklarda işi ne?
    Diyorum ki; Kime ne!..

    bu adamlara mehmet barlas'ın da vermiş olduğu cevabı yazmak istiyorum...

    Nasrettin Hoca çarşıda dolaşırken tanımadığı bir adam gelmiş yanına.
    - Hocam biraz önce bir adam bir tepsi baklava ile geçti buradan, demiş.
    Hoca "Bundan bana ne" diyerek azarlamış adamı.
    Adam azarlanmasına aldırmayıp konuşmaya devam etmiş.
    - Ama Hocam baklava tepsisini sizin eve götürdü o adam...
    Hoca bu defa da "Bundan sana ne" diyerek azarlamış adamı.

    YanıtlaSil
  36. Kesinlikle size katılıyorum. Yazınızı çok beğendim. Bir de şunu belirtmek isterim ki, gargamel şirinlerden altın yapacaktı fakat azman neden peşlerinde koşuyordu anlamıyorum. Sanırım biri gargamel diğeri azman..

    YanıtlaSil
  37. Duygular kalemle ancak bu kadar güzel ifade edilirdi... Yunus "her canlı ölümü tadacaktır" da bunların arkasından bir sürü insan iyi oldu... hakkında konuştuğun, cevap veremeyen insanlara orada hesap ver diyecek tabi oraya gidecek yüzleri kalmışsa.

    YanıtlaSil
  38. Bu kadar iyi yazabilir parmaklar dinledigi yüregini.. Eline saglık.. Umarım en kısa zamanda okurlar.. Kimler mi? Şu damarlarında yapışkan koyu kıvamlı şey gezenler..

    YanıtlaSil
  39. (Hıncal Uluç'un yazısını destekleyen ve paylaşım sitesinde paylaşanlara yazdığım cevabımdır.)

    Ölmüş bir insanın arkadasından konuşmak ne kadar doğru bunu bilemem.İnsanlar genç yaşta ölen bir anne,geride kalan bebeği ve eşi için üzülüyor.Kimle,nerde,nasıl öldüğüyle ilgilenmiyor.Evet bilmediğimiz belki çok acı ölümler yaşanıyor ama bi......lmiyoruz ve üzülemiyoruz.Bir çok şehit verildi,veriliyor bu ülkede;doğru...Herkes evinde ekranların başında ağlıyor ama kim ne yapıyor?Siz ne yapıyorsunuz bu durum için.Madem su testisi su yolunda kırılır neden kalkıpta bir sayfa dolusu yazı yazıp tanımadığını söylediği bir insan hakkında yorumlar yapabiliyor.Ölenlerin üzerinden prim yapmak adet olmuş bu ülkede.Çünkü o kişi yok,ardından söylenen hiçbirşeyin gerçek açıklamasını yapamayacak yada kendisine söylenenleri savunamayacak.Dans yarışmasında popüler olan bir kadın;yaşarken onun evinden çıktı,bunun yatağındaydı diye haberleri pek duyulmamış bir insan.Ölümün insana nerde ve nasıl geleceği belli olmaz.Madem yazdı madem söylenenlere katılıyorsunuz;kendi yeğeni için neden yazmıyor?Bir annenin,bir eşin bekar bir adamın evinde ne işi var savunmasını yapacağına;kendi yeğeninin bilmediği bir kadını evine getirmesi ne kadar etik bir davranıştır bunu da yazsın!Bu kadın o adamın evindeydi.Yarı çıplak halde adamın yatağında değildi.Astımım tuttu diyen ve detayları ifadesinde anlatan kuzeninin neden o kadını hastaneye götürmek yada anında ambulans çağırmak yerine sokağa fırlayıp doktor bulmaya gittiğini açıklasın!Bu insanın acaba gerçek zihniyeti mi bu;yoksa adını daha önce hiç duymadığımız ama Defne Joy'un ölümüyle insanların aklına yerleşen kuzeni Ahmet Altan'ın oğlu Kerim Altan'ı aklamak için mi yazıyor.Bir ölüm ve 3 populerite yakalandı...Bir kadın öldü.Ölüme şahit olan Bekar Adam(Kerim),Bekar Adamın Babası(Ahmet Altan) ve kuzeninin medya savunucusu(Hıncal Uluç)populeritelerini kazandılar.İnsanı karalamak bu kadar ucuz işte.Yakında Defne Joy'u Kerim Altan'ın evinden kurtarma oyunları yada Tv'lerdeki tartışma programlarında alt yazı olarak geçen Defne haklıysa D yazın,Kerim haklıysa K yazın 2355'e gönderin şeklinde geçen mesajlar görürsem hiç şaşırmayacağım.Bir anne öldü sadece.Ölen kadının acılı eşini yada 18 aylık bebeğinin ileride annemi anlatın diyeceğini hesaplayabilecek zihniyete sahip bir adam ise Hıncal Uluç ozaman birkaç cümle içinde Allah Rahmet Eylesin diyerek yazsaydı yazısını.İnsanlar üzüldü ağladı belki ama mahalle baskısından değil.Empati kurabildiklerinden.Ölen kişinin eşi annesi babası dayısı çocuğu sevdikleri yerine koydular kendilerini.Bir bebek için üzüldüler.Bir eş için üzüldüler.Hıncal Abiniz önce sevgili kuzeninin ne kadar dürüst olduğunu sorgulasın?Eğer o gece ölen Kerim Altan olsaydı,yine suçlayacağı kişi Defne Joy yada yanında hangi kadın var ise o olacaktı.Çünkü ölen kişi senin hiçbirşeyin Hıncal Uluç.Üzülen insanların da hiçbirşeyi evet ama en azından bizim popüler olabilme şansımız yok ama sen kazanabileceğin primi sen ve senin gibi zihniyetler sayesinde kazanıyorsun.Tebrikler...

    YanıtlaSil
  40. Özgür Aras bir programda ne kdr güzel konuştu, DEFNE JOY FOSTER artık yok kendini savunamıcak bebeğine eşine saygısızlık ondan önce ölen birine saygısızlık.

    hangi ünlü olduğunu hatırlamıyorum ama gözlüklü vijdansız için şu cümleyi kullanmış çok hoşuma gitti; KIYAMETE KADAR YAŞARSIN İNŞALLAH YAŞAKİ BÜTÜN SEVDİKLERİNİN ÖLÜMÜNÜ GÖRÜP ACI ÇEK.

    beyni basmayan embesillere ruhsuz saygısız hayvan olmayı bile hak etmeyen VİJDANSIZ lara,
    Bokunu çıkarttınız artık ne oldu bitti defne ile birlikte toprağa girdi SUSUN insanların kalbini daha fazla acıtmayın.Ne yapmış olursa olsun hala seviyorum DEFNE mekanın cennet olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  41. Onlar daha önce hiç ölmediler.Onlar için daha önce hiç,"nasıl bilirdiniz" diye sorulmadı,onlar için hiç "iyi bilirdik" denilmedi,onlar için hiç "hakkınızı helal ediyormusunuz" diye sorulmadı,onlar için hiç "HELAL OLSUN" denilmedi...
    Hakkını helal et Defnecik!!
    Bizden sana kat be kat HELAL OLSUN..
    Cennet bahçeleri mekanın olsun...

    YanıtlaSil
  42. http://sabriyekoroglu.blogspot.com/b/post-preview?token=Kv5bBy4BAAA.cM7BsaQZSCXEbZGcpk4eRg.SgjtbRz3xON-MufBbBwMGg&postId=2261385213082291250&type=POST

    YanıtlaSil