Pazartesi, Aralık 14, 2009

YÜK

Önce o gelir. Sonra diş fırçası. Giderken her şeyini alır. Diş fırçasını bırakır. Onun diş fırçasını sen atarsın. Hemen de atmazsın,atamazsın.
Beklersin.
Geri gelirse atmadığını görsün istersin. "Atamadım" dersin. Sevişirsiniz.
Gelmez ama o. Çoğu zaman gelmez.
Yine beklersin. Gelmez. Bir kaç gün geçer. Gelmez. Beklemezsin artık.
Barış Manço'dan 'Kol Düğmeleri' gelir aklına. Fırçaları ayırmak istemezsin.
Salaksın sen!
Ispanağı ilk ne zaman sevdiğini düşünürsün. Moda'yı, Barış'ın öldüğü günü. O güne dair ne çok şey hatırladığına şaşarsın. Ne giydiğini mesela. VJ2din o zaman. Siyah bir sweatshirt. V yaka. Dar. homestoredan almıştın. Akmerkezden!
Ağlamıştın.
Paran olsaydı, piyanosunu da alırdın. Daha ne çok insan öldü şimdi hiç hatırlamadığın.
Sonra 'onu' ilk ne zaman sevdiğini düşünürsün. Fırçanın sahibini ilk ne zaman sevdiğini anladığın anı düşünürsün. Ben de öyle oldu.
Her kadın gelirken ne çok şey getirir. Fırçayla kalmaz.
Yeni bir semt, yeni bir araba, bazen otobüs, yeni bir koku, yeni bir takıntı, yeni bir sürü takıntı, kedi belki bir köpek, yeni bir din, yeni bir ten, renkler, tarihler, bodyshop, çizmeler, ayakkabılar, dedikodu , daha çok ayakkabı, 'ex-boyfriend'ler, best girl friendler, starbuckslar, yunancalar, yeni türkçeler, tatiller, fotoğraflar, tatil fotoğrafları, puzzle, şarap, krizler, yalanlar, rakı-balık...
Koca bir yükle gelir kadın.
Bir kadın gelirken yeni bir 'KADIN' getirir!
Giderken de hepsini alır, her şeyi bırakır.
Diş fırçasını bırakır mesela!

5 yorum:

  1. yalniz kalan dis fircasi da gitmek ister digerinin pesi sira. 'Kol Dugmeleri'ni hatirlarsin tekrar. Onu da atarsin. Tek uzuntun dis fircasinadir artik. Hisimla evden cikar, marketin yolunu tutarsin. Iste karsinda rengarenk raflar. Ama olamaz! Her kutuda iki dis fircasi var. Alirsin istemeye istemeye. Tanidik adimlarla donersin eve. Eve donersin, soldaki fircanin getirecegi yeni kadini beklemeye..

    YanıtlaSil
  2. sah mat oldum suan-zamanlama felaket!

    biraz murathan mungan iyi gider.

    YanıtlaSil
  3. tesadufi acilan bu link ile aklima banyoda bekleyen bir adet bana ait olmayan diş fırçası geldi.. uzun zamandir bekliyor olsa gerek orda.. hatta kendiminkini o orda beklerken 3 kere degistirdim her bir cinnette. sanirim 'kendini degistirmelisin' sozune cok takmisim farketmeden. sacma bir itirafim bile var; madem hassasim bu kadar-guclenmek icin ise dislerimden baslamali diye kac cesidini kullandim sensodyne in.
    bir an kalkip banyoya gectim yazinin ustune. ani bir hareketle.
    "sacma" dedim. hem ayni dis fircasini kullandigim asklar da oldu. umursamadan igrenmeden sirilsiklam olunan asklardan. banyosuna ve de banyoma fazlalik olmayan asklardan.. bahsi gecen banyoyu inceledim. zaten ufacik ne gerek var fazlaliga!..
    .
    dis fircasi simdi copte, huzurlu.
    ben yine bilgisayar basinda, huzurlu.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten benim için çok güzel bi zamanda okudum..gerçekten diş fırçasını bende bırakmasını istiyor muyum acaba? şimdi sorgulamalıyım bunu..peki bir de çu olmaz mı bütün eşyalarını atsanız bile birinin hala beyninizde kalmaz mı?nedir ki hep bu eşyalardan istenen aslında..diş fırçası falan değil aslında konu beynimizde ruhumuzda bırkatıkları diye de düşünmeden edemiyorum adeta:)

    ellerine sağlık güzel yazılar başlamış bence takip edilesi bi blog olmuş..

    YanıtlaSil
  5. Güzel yazı. Yazılarına fotoğraf koyarsan daha ilgi çekici olabilir. Yani sembolik. Netten al bir fotoğraf koy her yazına;) Varsa uygun olan kendi fotoğrafını koy... Bir de cümlenin sonundaki noktadan sonra bir boşluk bırakarak yeni cümleye başlamalısın. Ukalalık değil bunlar önemsiz şeyler ama ilk blog yazmaya başladığımda Türkçe dil takıntısı olanlar beni çok uyarmıştı.

    YanıtlaSil