Çarşamba, Ağustos 06, 2014

ÇIPLAK YÜZMEK

Yalnızlığıma düşkünüm. Epey düşkünüm hem de.Daha iyi biri oluyorum yalnızken. Ya da daha kötü.
Yalnızlığın en güzel tarafı da bu: Kimseye hesap vermiyorum yalnızken.Kollarım yalnızlığımı ben. O da beni kollar. Ona özel zaman ayırırım. Yalnız kalmak için çaba harcarım. Zaman ararım. Zaman bulurum.Zaman yaratırım bulamazsam da yalnız olmak için zaman bulamazsam.
Herkes biraz mucittir. Hayat yapar bunu. İnsanı mucit yapar hayat.
Yalnız "kalmaktan" çok; yalnız "olurum". Bilerek. İsteyerek.Kimseye zararım dokunmaz yalnızken. Kimseye acı vermem. Kimseyi üzmem.Kimseyi ağlatmam. Kendim ağlarım gerekirse. Gerekir bazan.
Konuşuruz biz. Dertleşiriz. En güzel kahve, kendinle içtiğin kahve değil midir?
Aramızda hallederiz her şeyi.
Kimseyi sokmayız aramıza. 3. birine yer olmaz yalnızken.Sesli konuşuruz. Soru sorarım, cevap verir. Bazen yer değiştiririz. Cevap veren ben olurum.Dürüst bir şeydir yalnızlık. Dürüst çok az şey kaldı.
İnsan kendini kandıramaz. Kandırdım sanar ama kandıramaz.İnsan kendinden ne kadar uzağa gidebilir ki?Kendini geçip gidebildiğin bir hız icat etmediler daha
Kendine yalan söyleyemezsin yalnızken. Denersin. Ama olmaz; yapamazsın. "Yaptım" sanırsın. Sonra en beklemediğin anda bulur seni. Uyumadan hemen önce mesela. Karanlıkta. Karanlıkta görür yalnızlık. Daha çok görür hatta. Daha hızlıdır karanlıkta.Söylesen de yine kendin yakalarsın kendini.
Hiç sıkılmam ben yalnızken. Sıkılmayız biz.Susarız en fazla.
"Niye susuyorsun?" demeyiz. Susmaktan sıkılınca konuşuruz. "Ne çok konuştun!" demeyiz çok konuşursak. Ya da deriz. Ve bu kimseyi ilgilendirmez.
Aramızda çözeriz her şeyi.En saf, en rafine halidir insanın yalnızlık.
Çıplak yüzmek gibidir. Ay ışığında. Zaten insan niye giyinik yüzer ki?
En korunaklı yeridir kişinin yalnızlığı. En güvenli ülkesi.
Kimse bulamaz onu orada.

3 yorum:

  1. bayıldım:) bi de tamamen tesadüf benzeri bi tweet atmıştım bugün. kafandaki böceklerle, kafamdaki böcekerin birazcık dahi olsa benzemeleri süper bence:))

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım...
    Benim düşüncelerime nasıl ortak olmuşsunuz.Hissettiklerimi yazmışsınız.Bazen kişinin kendisi değil de bir başkası yazar işte o yazı bu.Yaaa sizi boşa sevmiyormuşum.Frekanslar aynı.İlla en ince ayrıntısına kadar tanımak gerekmiyor insanı.Davranışları söylemleri onu yakın hissetmek için bir neden değil mi?
    Birden fazla sizi izlemeye gelene "anlamadınız mı?" diye sorarsınız ya,öyle değil işte farklı bir şey.
    Çıplak yüzmeye karar verdiğiniz an haberim olsun ha!!
    :)))

    YanıtlaSil
  3. Tam olarak bu son sözler...

    "En korunaklı yeridir kişinin yalnızlık. En güvenli ülkesi.
    Kimse bulamaz onu orada."

    insan en cok yalnizliklarini sevmeli...

    YanıtlaSil